Где находится голень и бедро. Бедро человека: строение и анатомия

Csípőízület szakrégió

A sacrum fáj: betegségek

Vigyázzon erre a fontos szervre, végezzen alapvető megelőzést: Vírusellenes gyógyszereket szedhet a vírusos meningitis járványa során Ügyeljen arra, hogy május-június elején ne csípőízület szakrégió pikniket az erdős területen az encephalitis kullancsos tevékenysége Minden erdei kirándulás után ellenőrizze az egész testet, és a betegség első jeleinél keresse fel orvosát.

Jelek a következők: fejfájás, láz, merev nyak mozgási nehézséghányinger. Emberekben az agy központjai kontrollálják és ellenőrzik, és függő jellegű. Az emberi gerinc megvédi az agy anyagát a külső hatásoktól. A gerincvelő két funkciót lát el. Vessünk közelebbről pontosan, milyen funkciókat hajt végre.

Диагностика

Szervi jellemzők A gerinc szerv morfofunkcionális tulajdonsága a következő: A gerincvelő két szimmetrikus félből áll, amelyeket egy mély középső rés választ el egymástól. A hátoldalát egy kötőszövet-elválasztja. Belül a szervnek sötét területe van, úgynevezett szürke anyag. A gerincvelő perifériájának részén világos fehér anyag található.

csípőízület szakrégió

A keresztmetszet oldaláról a szerv H-alakú szürke anyaggal rendelkezik. Azokat a helyeket, ahol a szürke anyag kinyúlik, szarvnak nevezzük. Ezek elülső ventrálishátsó hátsó és oldalsó oldalsó.

Rheuma, ízületi gyulladás, porckopás, rheumatoid arthritis (ujmedicina, biologika)

A szürke anyag magában foglalja az idegsejtek testét, a mielinmentes és vékony mielinszálakat, valamint az idegliákat. A fehér anyagtól abban különbözik, hogy többpólusú neuronokat tartalmaz. A hosszanti myelin szálak fehér anyagot képeznek.

csípőízület szakrégió

Az idegszálakból, amelyek az idegrendszer különböző részeit összekötik, a gerincvelő vezetési útvonalai állnak össze. A szerv idegsejteket neuritokra, radikális sejtekre, valamint belső és köteg neuronokra osztjuk. Minden kürt tartalmaz egy szivacsos réteget, egy zselatin anyagot, egy kürtmagot és egy mellkasi magot.

Agydaganat

A kürtben egy zselés szerű anyag van, amely gátolja a gerincvelő munkáját. Az első szarv fel van szerelve a gerincvelő nagy idegsejtjeivel, amelyek képezik a mag - szomatikus centrumokat, a csípőízület szakrégió sejtek mediális és oldalsó csoportjai is vannak.

A közepes sejtek felelősek az emberi test izmainak működéséért, az oldalsó sejtek pedig a karok és a lábak izmaiért. Miből áll egy szerv? A gerincvelőnek kerek szakasza van, de felépítése magában foglalja a megvastagodott területeket is, amelyek elölről hátra laposak.

csípőízület szakrégió

A nyaki megvastagodás látható a harmadik nyaki és az első mellkasi csigolyánál. A 10 csípőízület szakrégió 12 mellkasi csigolyán a lumbosacral megvastagodik. A szomatikus idegsejtek területén, amelyek a szerv megvastagodásában helyezkednek el, sok gyökér van, számos idegrosttal.

A szomatikus idegsejtek vastagsága a legnagyobb, mivel ezek nagyobbok, mint más idegsejtek. A gerincvelő az idegszálakkal látja el az ember belső szerveit és a csontváz izmait, amelyek kötődnek a központi idegrendszerhez.

  • Ropogás és éles fájdalom az ízületben
  • Где находится голень и бедро. Бедро человека: строение и анатомия
  • Полисегментарный остеохондроз грудного отдела позвоночника. Сертификат по акушерству и гинекологии
  • Módszerek a deformáló artrózis kezelésére
  • Térdízületek kezelése meniszkusz repedéssel
  • A sacrum fáj a hátán fekve. A kezelés egész sorát használják.
  • A nyaki és a lumbosakrális régióban, ahol maga az agy található, sokkal sűrűbb és vastagabb.
  • A könyökízület epicondylitisének kezelése

A gerinc értékes szerve 31 szegmensből áll, amelyek felelősek a különböző szervekért és testrészekért: Nyolc nyaki szegmens felel meg a fejnek, a nyaknak, a mellkas üregének, a szívnek, a tüdőnek és a karoknak. A lábak izmai és az alsó hasi üreg 5 szakrális és coccygealis szegmenst irányítanak. A gerincfolyadék látható a csatornaban, amely a gerinc szerv közepén helyezkedik el.

Testfunkciók A reflexközpontnak köszönhetően a szerv különböző reflexeket képes végrehajtani.

Agyi infarktus

A gerinccsatornán keresztül érzékeny impulzusok áthatolnak az agyban, információt továbbítanak az emberi test minden gömbjének állapotáról. Következmények - a csökkenő útvonalakon keresztül az agy által küldött impulzusok átjutnak a gerincvelő érzéketlen neuronjaiba.

csípőízület szakrégió

Aktiválják őket és ellenőrzik az idegsejtek munkáját. Reflex funkció A szerv reflex funkciót lát el: felel az emberi test motoros és szenzoros reflexeiről. Az idegcsatornáknak köszönhetően a gerincvelő mindkét oldalán a perifériás szerveket az agyhoz köti.

A nyaki és a lumbosacral szintjén a gerincvelő vastagabb, mint más osztályokban, mivel ezekben a helyeken idegsejtek halmozódnak fel, amelyek a karok és a lábak mozgását biztosítják. Az utolsó szakrális szegmenseket a coccygeallal együtt a gerincvelő kúpjának nevezzük a megfelelő geometriai alak miatt. A kúp a terminál menete felé megy. A szál összetételében már nem szerepelnek ideg elemek, csak kötőszövet, és a gerincvelő héjai vannak bevonva. A terminál menetet a II coccygealis csigolyához rögzítjük.

Az anyag, amely a gerinc csatornájában található, a megfelelő jeleket továbbítja az agyhoz. A vegetatív reflexek átvitelével a központi idegrendszer megváltoztatja a belső életfenntartó rendszerek működését.

Karakter és lokalizáció A fájdalom jellege lehetővé teszi annak meghatározását, hogy mely patológia vagy betegség okozta azt.

A gerincvelő motoros funkciója végrehajtja diklovit-kondroitin és glükozamin szabályozza a mozgási rendszer izomzatának reflexeit. A gerincvelőbe tartozó neuronok impulzusokat továbbítanak az izmokba, amelyek a karokban, a lábakban, a testben és a nyakban találhatók.

Feladatok A vállízületek rugalmasságának fejlesztése Hogyan kell a vállízületet megtervezni a rugalmasság érdekében A vállöv izmainak rugalmassága, a vállízületek mozgékonysága nemcsak a szép testtartás fenntartását, hanem a légzőrendszer működését is segíti.

A gerinccsatornában található központi idegrendszeri szerv részt vesz minden emberi mozgás szervezésében.